top of page

Panik Atak ve Tedavisi




Panik ataklar; kalp çarpıntısı, hızlı nefes alma ve terleme gibi fiziksel semptomlara neden olan ani, yoğun korku duygularıdır. Panik atak yaşayan bazı kişilerde bir tür kaygı bozukluğu olan panik bozukluğu gelişebilir. Terapi ve ilaçlar panik atakları ve panik bozukluğunu tedavi edebilir. Panik bozukluğun temel özelliği, atakların genellikle herhangi bir uyarı vermeden gerçekleşmesi ve başka bir zihinsel sağlık veya fiziksel durumdan kaynaklanmamasıdır. Genellikle onlar için belirli bir tetikleyici yoktur.

Panik bozukluk nasıl tedavi edilir?

Psikoterapi ile birlikte kişinin sağlıksız duygu, düşünce ve davranışlarını tanımlamasına ve değiştirmesine yardımcı olmayı amaçlayarak panik bozukluk tedavi edilebilir. Panik atak ve panik bozukluğuna yardımcı olabilecek spesifik psikoterapi türleri şunlardır:

•Bilişsel davranışçı terapi (BDT): Bu terapi türünde düşüncelerinizi ve duygularınızı lisanslı bir danışman veya psikolog gibi bir ruh sağlığı uzmanıyla tartışırsınız. Bu uzman, düşüncenizi, davranışlarınızı ve tepkilerinizi değiştirebilmeniz için panik atağı tetikleyen unsurları belirlemenize yardımcı olur. Tetikleyicilere farklı tepki vermeye başladıkça ataklar azalır ve daha başa çıkılabilir hale gelir.

•Maruz bırakma terapisi: Panik atağı tetikleyen şeye sizi yavaş yavaş ve tekrar tekrar - hayal gücünüzde ve / veya gerçekte - maruz bırakmayı içerir. Zamanla kaygı ve paniğe neden olmak yerine durumla rahat olmayı öğrenirsiniz. Süreç boyunca kaygınızı yönetmek için nefes egzersizleri gibi rahatlama teknikleri kullanırsınız.





Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page